Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

divendres, 18 de setembre de 2015

Anticonstitucionalitat del Govern del PP?Amic lector, amb la llibertat d’expressió que em dóna la Constitució Espanyola per denunciar afirmacions, fets i comportaments antisocials no conformes amb les lleis et convido a fer una ullada a les garanties envers els ciutadans que la Constitució Espanyola ha de promoure i defensar, citades en el Preàmbul.
Garantir la convivència  democràtica dins la Constitució i les Lleis de conformitat amb un ordre econòmic i social just”.
La situació econòmica de la gran majoria del poble espanyol és justa? Compleixen els seus deures fiscals les grans companyies i fortunes multimilionàries de l’estat espanyol en la mateixa proporció que el poble treballador? Suposo que no és just ni social carregar sobre el poble espanyol durant 30 anys el deute dels més de mil tres cents milions d’euros pagats a l’empresa responsable del Castor, que per altra banda era un perill físic pels habitants de la costa mediterrània. El poble no té cap obligació de pagar els errors dels governants. I el tracte del govern, primer del PESOE i actualment del PP, que s’ha demostrat era antisocial ha de recaure sobre els membres del govern de l’actual i de l’anterior, que el signaren. Molts d’ells milionaris i algun multimilionari.
“Consolidar un Estat de Dret que asseguri l’imperi de la llei com a expressió de la voluntat popular”.
Creu, amic lector, que s’ha respectat la voluntat popular?. La voluntat popular demana que es faci justícia davant la corrupció, que en qualsevol país verdaderament democràtic més d’un alt càrrec polític ja hauria estat destituït i a casa nostra ningú dimiteix ni es fa dimitir. L’expressió popular va estar consultada davant la llei dictada amb velocitat de la llum per immunitzar el rei, desprès de la seva renúncia? Així no hi actuen els estats de dret.
“Protegir tots els espanyols i pobles d’Espanya en l’exercici dels drets humans, les seves cultures i tradicions, llengües i institucions”.
Una ullada del comportament del Govern d’Espanya amb la cultura catalana ens dóna prou arguments per denunciar-lo davant les institucions europees de la que Espanya en forma part. No compleix les condemnes del Tribunal Constitucional favorables a Catalunya i tampoc sancions imposades per la Unió Europea.
“Promoure el progrés de la cultura i de l’economia per tal d’assegurar a tothom una qualitat de vida digna”
Només una consideració: són milions els espanyols que tenen problemes per viure dignament.
Establir una societat democràtica avançada”
Dir no a Catalunya no deixant-la votar pel dret a decidir, suposa que no és demostració d’una societat avançada.
“Col·laborar a l’enfortiment d’unes relacions pacífiques i de cooperació eficaç entre tots els pobles de la terra”.
Suposo que Catalunya és un poble de la terra. Fer campanya contra l’Estatut de Catalunya quan ja havia estat aprovat pel Parlament déu ser una col·laboració pacífica.( Acompanya aquesta text la foto del Sr. Rajoy amb les caixes dels quatre milions de signatures recollides pel PP).
No m’allargo més, amable lector. Un incís: el preàmbul comença afirmant que és un “desig” complir amb els apartats comentats. Un desig, sempre, encara que no es compleixi, és un desig. És sempre constitucional recolzar-se en aquest desig?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada