Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

dimarts, 26 de juliol de 2016

Més meditar la Constitució i menys amenacesLes lleis s’han de complir però han de ser justes, lícites, verídiques i solidàries i gens interpretatives. L’existència  d’una llei com cal, perquè necessita Tribunals Constitucionals? Honestament i amb tota la meva sinceritat un Tribunal Constitucional només té raó de ser quan el govern no és integral, just, creïble, solidari i demòcrata. La situació actual d’Espanya amb els problemes irresolts per formar govern i la postura d’una segura Catalunya Independent provoca una situació política de desgavell  històrica perquè la llei de lleis, la Constitució no té recorregut legal per orientar el problema. És inversemblant que la formació de govern depengui d’una persona que no governa però que encarrega formar govern. Amb una Constitució com cal aquest problema no existiria.
Personalment penso que és incongruent que la proposta la fassi el Rei, que  no ha estat escollit pel poble i que prové d’arrels dictatorials. Les diferències d’escons en el parlament hi són per posar-se d’acord i  demostrar la seva qualitat política al servei del poble i no servir-se de la política per esclavitzar el poble com és el resultat dels anys d’una dictadura democràtica partidista existent a l’estat espanyol. L’actual situació de més de dos cents dies de govern en funcions és una  demostració de la urgència d’una Constitució com cal d’acord amb la voluntat popular i sense cap interferència de les armes. Les lleis i les armes han d’estar al servei del poble sobirà i no el poble al servei de les institucions. I aquesta circumstància necessita amb urgència el respecte de l’economia i la legislatura a la ciutadania que té per missió servir, no violentar. Menys jutges, menys política corrupta, menys prebendes, més justícia i més solidaritat.
Menys Tribunal Constitucional al servei de la política de partit com dóna la impressió i més Tribunal Constitucional verdaderament democràtic a l’hora de complir la voluntat d’una votacions populars. I en aquest interregne la presència de la corona que en una democràcia allò que han de fer els seus membres és ser demòcrates i no gaudir de situacions heretades i guanyar-se la vida com tots els ciutadans. Perquè és injust que un fill o filla d’un rei tingui assignada una pensió de milers d’euros, quan la resta de ciutadans les  despeses dels fills i filles les paguen els pares. Els fills dels reis en una democràcia han de tenir el mateix tracte que els fills dels treballadors, que no cobren per ser pares i mares
. Per dignitat a aquesta pensió o pensions la casa reial hauria de renunciar-hi a benefici d’un hospital de nens malalts pobres per exemple. És un detall més de la urgència de fer una lectura en profunditat de la Constitució per donar-li aquell sentit de servei a la democràcia que li cal. I sense possibilitats d’interpretacions que porten a la corrupció. Per acabar, seran prou intel·ligents els diputats electes per formar govern només complint la Constitució? No em fessin creure que primer necessiten un curset intensiu sobre el tema. No són llunyanes unes terceres votacions. Seria bo que Catalunya fes el pas definitiu abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada