Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

dilluns, 12 de setembre de 2016

Govern i militants del PP respecteu els sentimentsRamon Llull amb el Llibre d’amic e Amat en el set cents aniversari de la seva mort ens continua alliçonant sobre la qualitat i veritat de les relacions humanes. Una de les reflexions ens diu que” l’amic preguntà a l’enteniment i la voluntat quin dels dos era més proper a l’Amat. I el dos estigueren d’acord que fos l’enteniment abans que la voluntat”. És cert que el llibre de Ramon Llull es mou en el món de la mística però també és veritat que els místics que busquen l’Amat abans d’aconseguir-lo s’esforcen en el temps i l’espai per guanyar-se’l.
La vida dels humans la mou i la guia la intel·ligència i la passió. I la política no n’és aliena i menys als nostres dies on les seves accions són molt més passionals que racionals. La passió no deixa veure ni entendre la veritat de l’altre quan els  ulls apassionats són incapaços de dirigir la mirada al seu entorn. I aquesta és la imatge que llegeixo en l’actuació política de govern. Una persona pot estar molt segura de la seva veritat però hi ha veritats d’altres que poden ser més efectives socialment. I no es poden descartar i menys oblidar. Cal saber mirar i valorar i Srs. i Sres. del Govern del PP heu demostrat en relació amb la Diada de Catalunya que no sabeu mirar, ni llegir, que no voleu i a l’hora de la veritat feu el ridícul. Sou tan intel·ligents que voleu fer creure al país i al món que els catalans mobilitzats només eren 370.000.
I us fregueu les mans de contents. Els hem enganyat una altra vegada. No enganya qui vol sinó qui pot. Heu mesurat bé els metres quadrats dels carrers, places i espais públics ocupats pels catalans mobilitzats en les cinc poblacions? Suposo que no direu que no a un quilòmetre quadrat. I un quilòmetre quadrat quants metres quadrats són? No sóc matemàtic però, oi que són un milió? Si contem dues persones per metre quadrat, quin és el resultat?  La policia local catalana i els organitzadors són més prudents, però les seves xifres són més raonables i significatives i no gosaria posar la mà al foc  afirmant que també s’equivoquen quedant-se curts, perquè em  cremaria. Allò de “calumnia que algo queda” democràticament és inacceptable i no és futur. Srs. del PP la mentida i l’engany són armes de corrupció i escampar-les vestides de pell d’ovella és hipocresia.
I si penseu que menteixo pregunteu a l’àngel “Marcelo” del ministre de l’interior. No es pot anar per la vida i menys governar  dominats per una voluntat que no està racionalment informada per la intel·ligència. I només amb voluntat i feble intel·ligència no és creïble cap acció de govern. Dialogar per convèncer al contrari que es vol separar també és acció de govern. No acceptar el diàleg per trobar solucions, que suposadament poden donar raó a la independència és passió sense intel·ligència i quan la passió domina el desastre està en camí.
Considerant la vostra mesura, tres centes trenta mil catalans són moltes persones espanyoles, de moment, per ser escoltades. El diàleg no ha de ser mai excloent i una conclusió raonada per intel·ligent avala la passió del contrari i no hi calen guanyadors i perdedors perquè la decisió final ha de ser favorable i bona per les dues parts dialogants. És la humanitat la que hi surt guanyant d’un intel·ligent debat. Si Catalunya convenç a Espanya la imatge del món tindrà dues nacions amigues que faran més creïble, solidària i pacífica la convivència mundial. Srs. del PP els sentiments en defensa de la unitat d’Espanya han de ser avalats per la intel·ligència en la recerca de la veritat. I Catalunya té la seva veritat natural, la seva veritat històrica i la voluntat de la seva gent avalada per  una filosofia que configura la seva identitat de ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada