Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

dilluns, 7 de novembre de 2016

José M.Garcia Gargallo, gràcies per fer-nos més independents.Hi ha una dita castellana que afirma que “és importante que se hable, aunque se hable mal”. Tot depen de la dignitat hunmana de la persona que parla. I la dignitat, Sr. Ex_ ministre no la donen els càrrecs sinò els comportaments. I quan es parla, sovint no són les paraules les que parlen sinò els sentiments del parlador. Humilment li agraeixo els seus consells a Europa i als EEUU. Quan un consell intencionadament anul·la a un contrari que no pensa igual, automàticament esdevé ignominia i la ignominia, Sr. Margallo, és mala consellera. Quan un consell a un tercer vol invalidar una relació per ser efectiu ha de palesar que abans amb el contrari hi ha existit un diàleg racional sobre alló que aconsella i quan el diàleg no ha existit, el consell cau pel seu propi pes. Sr. Margallo, la dignitat de Catalunya és molt ferma i coneguda arreu, menys, sembla ser a la política del PP.
La pràctica democràtica ha de ser autèntica i verdadera, no vestint de pell d’ovella formes dictatorials. Les pells d’ovella poden abrigar molt, però la no veritat les crema i els resultats són els contraris dels que es volien. Una mica més d’humilitat i menys orgull. El món en va ple de testimonis d’alló que és i significa Catalunya i una pràctica política esbiaxada sembla que li farà mal, però només ho sembla, perquè la història l’escriuen els pobles, no els polítics. Sr. Margallo en la història recent a la pell de brau hi sobren les aparences que denuncien intencionalitats. Dos exemples, curiosos. La detenció de l’etarra quan a Euskadi ETA fa anys que no atempta i vol la pau. Què significa aquesta detenció si no manca de diàleg? Una altra detenció curiosa, la de l’alcaldesa de Berga. Quina intencionalitat s’amaga darrera d’aquests fets portats a terme l’endemà de la formació de govern desprès de gairebé un any d’interioritat? És per demostrar força quan la tònica ha estat la feblesa política? Convertir feblesa en força és propi dels dictadors, no dels demòcrates. No és estrany que des de fora la Marca Espanya estigui tan devaluada.
La vàlua i la dignitat de Catalunya té una base molt sólida en la veritat del seu ser, que malgrat la voluntat de destruir-la des de fa més de tres cents anys, encara respira aires nets de llibertat i d’independència. I els aires quan són nets porten vida i la consoliden. Els vostres consells a les conselleries obriran encara més els ulls, Sr. Margallo, per què incompleixen la voluntat de les lleis bàsiques d’una Europa Unida que Espanya ha signat i no compleix en el tema català. Europa diu ben clar que primer en democràcia és la voluntat del poble que les lleis que l’oprimeixen. Gràcies, Sr, Margallo per la seva propaganda indirecta. Catalunya será independent i no trigarà massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada