Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

dijous, 16 de febrer de 2017

Sr. Rajoy, es respecta la missió dels partits polítics?Article  6, de la Constitució: “Els partits polítics expressen el pluralisme polític, concorren a la formació i a la manifestació de la voluntat popular i són instruments fonamentals per a la participació política. Podran ser creats i exerciran la seva activitat lliurament dins el respecte a la Constitució i a la llei. L’estructura interna i el funcionament hauran de ser democràtics”.
Perfecte, Sr. Rajoy, el seu govern respecta aquesta article? Jo diria que no. Per què no respecta a tots els partits i d’una manera o altre busca o inventa motius per anar-hi en contra. El no estar d’acord no significa ser contrari, però les paraules i expressions són molt significatives i la Constitució no és sagrada per aprobar alló que no s’ho mereix. Si un partit legalment, perquè ha estat admés, participa en la política del país se l’ha d’escoltar i respectar. I el seu partit no és un exemple de respecte dels altres. Només cal llegir les notícies, per exemple del dinar de la Camarga amb una actuació antidemocràtica de la presidenta del PP a Catalunya. També és molt significativa la frase de qui fou Ministre de l’interior, “ens hem carregat la seva sanitat”. I vos mateix amb el vostre llenguatge no heu estat respectuós, per exemple, amb la CUP, que és un partit d’esquerres, anticapitalista, amb un funcionament democràtic de base com el millor i una coherència ideológica admirable. Sr. Rajoy, el pluralisme polític dels partits polítics no el respecteu i perseguiu a les persones per rentar la cara a una actuació que no és democràtica. Per què si fos democràtica alló que farieu primer és seure i dialogar i no ho feu, només amb els de la vostra corda. I aquest comportament no és constitucional. Amb qui s’ha reunit la Vicedpresidenta del Govern a Catalunya amb la promesa de la mà estesa? Amb cap partit independentista perquè no tenia arguments lògics, només la manipulació de la llei. L’article que comento és prou clar. Com treballa en la formació el seu partit en el Govern? Com accepta la manifestació de la voluntat popular a través del partit? La manifestació popular no és igual per a tothom en molts sentits de la política, desde la dictadura a la democràcia, i des de l’unionisme a la independència. I cal respectar-los tots, segons la Constitució. I no es fa.
La Constitució proclama el respecte a la llibertat, ho fa el seu govern? D’una manera basada en el poder, no en el diàleg, judicialitzant, condemnant abans de racionalitzar la veritat o bondat de la voluntat democràticament expressada. I en la vostra manera de governar els partits més perseguits són els que en la seva estructura i funcionament són més democràtics com la CUP i Podemos.
Una altra demostració del mal compliment d’aquest article és el comportament dels diputats del PP i del PSOE que abandonen els seus escons quan parla, per exemple, ERC, que segons la Constitució es mereix respecte. Alló que succeeix rau en la uniteral concepció de la paraula respecte que segons com i quan el respecte es deu a les persones, jo penso que sempre, i segons quan a les idees. Les idees són manifestació de la personalitat i la diferència no és motiu d’exclosió sinò d’entesa i de consens. I aquest norma de la democràsia no es compleix amb tothom. Es pot estar en desacord ideològicament però la bondat de la política està en el fet de saber conviure malgrat les diferències i no a base d’imposicions. Sr. Rajoy, l’article 6 de la Constitució demana millorar la cultura política de la democràcia espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada