Recopilació d'articles publicats en diferents revistes.

dissabte, 25 de març de 2017

“Aquí no s’amenaça ningú, aquí es compleix la llei”Resposta del Sr. Rajoy al diputat d’ERC, Joan Tardà. La seva obsessió per la llei, Sr.President, serà la seva sepultura política. A Roma, en la celebració del 60è aniversari de la Fundació de la Unió Europea també amb la vostra obsessió.Espanya no hi era en l'acte fundacional. La Llei Sr. Rajoy és una servidora de la democràcia. La democràcia és la voluntat popular i així ho reconeix la Constitució Espanyola. El ciutadà és sobirà. I la Constitució no fa diferències i respecta les opinions, també referents al model polític. Obligà a la llei a dir el que no diu  i a sancionar un ciutadà per que defensa canvis polítics és no complir la Constitució i com diuen alguns del seu partit, prevaricar. Sr. Rajoy, quan parla de Catalunya no em mereix cap credibilitat. Nomès li faltaven les declaracions del seu exministre Garcia Margallo sobre les accions exteriors contra la voluntat de Catalunya de ser un estat europeu. Tot una contradicció. Europa no privarà de la europeitat a un ciutadà seu i molt menys quan aquest ciutadà defensa i treballa la unitat entre els estats de la Unió i vol formar-ne part per dret propi perquè té tots els condicionants al seu favor. “Aquí es compleix la llei” vol ser una imposició i un NO perquè ho diu la llei, és precisament un incompliment de la Constitució. I els incompliments tenen una sentit: incapacitat. Quan es fa propaganda en contra i no s’accepta el diàleg és una desobediència de la Constitució. El reconeixement de la sobirania, que fa de tots els ciutadans, no significa que tots els espanyols han de votar el mateix. I en aquest sentit, la llei està al servei de tots els ciutadans i aquell ciutadà que se sent marginat té tot el dret de manifestar-ho i denunciar-ho. Reconèixer els drets de tots els ciutadans amb DNI espanyol és un deure que els governants democràticament escollits han de complir. Sr. Rajoy, no parlo en nom de ningú, només meu. El meu DNI em fa ciutadà espanyol. Llegeixo la Constitució i alló primer que em diu és que sóc sobirà. Per tant tinc tot el dret a manifestar i defensar la meva sobirania. Però resulta que el President del Govern em nega aquest dret.
Defensar una idea política, Sr. Rajoy,  no significa incomplir la llei i molt menys quan es fa pacíficament i amb respecte.  Sr. President he escoltat a través de la tele paraules seves molt poc respectuoses amb Catalunya. Si vol allargar la mà als catalans parli i dialogui també amb els que som independentistes. Seria un plaer dialogar amb vos, malgrat la poca credibilitat que em mereix. I vos ho sabeu prou bé. Sóc dels que us han escrit i la resposta me la vau fer donar precisament per un secretari vostre català que  no em va convèncer i encara conservo. Quin sentit té viatjar a Catalunya per allargar la mà i nomès parlar amb els seus? D’aixó a casa meva i Mestres no catalans, que també n’he tingut, em van ensenyar que se’n deia hipocresia. És molt dur, però és el resultat de fets, no nomès de paraules que n’hi ha moltes també. Dissortadament, Catalunya, avui viu continuament sota l’amenaça del govern. I és greu, quan alts càrrecs tambè del Constitucional, una vegada cesats, manifesten que es manipula la Constitució i la llei al servei de la política. També ha rebut, Sr. President, consells d’Europa. Tot un capítol d’antipolítica per anar contra Catalunya. No s’amenaça ningú, oi, Sr. President? Siguem honestos i complim de veritat la llei, quan de veritat està al servei dels ciutadans i no de la voluntat dels governants. Sr. President, sigui humil i coherent i dialogui.
Catalunya té tot el dret d’esdevenir un estat europeu. No en dubti. Que no en dubta ho demostren les seves paraules i els seus actes amb la llei. La llei no aturarà un procès que el seu sobirà és el poble i la seva Constitució la redactaran els seus ciutadans. Amb tot el respecte a una Espanya democràticament forta i creïble amb l’amistat d’una Catalunya nou estat d’Europa. Va escoltar bé les paraules del Papa Francesc o nomès li interessava que el Papa us escoltès a vos?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada